Eryngii
Eryngii verspreidt een geur van amandelen en heeft een schelpachtige smaak.
Bereidingswijze
Eryngii wordt vaak in zijn geheel bereid. De paddenstoel kun je grillen, bakken, in de over klaar maken, maar ook zeker rauw bereiden bij stamppot of vis. Door de vlezige structuur is hij ook zeer geschikt als vleesvervanger.
Houdbaarheid
Eryngii kan je het best verpakt en gekoeld bewaren. De paddenstoelen zijn tot 3 dagen houdbaar in een koelkast. Houd ze liever ook uit de buurt van fruit of citrus, want daarbij zullen paddenstoelen sneller verouderen. Wil je eryngii paddenstoelen invriezen? Dan kun je ze het beste eerst blancheren (kort koken) of sauteren (kort roerbakken). Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen en stop ze in een diepvrieszakje of doosje in de vriezer. Ze zijn dan ongeveer drie maanden houdbaar.
Schoonmaken
De eryngii maak je met een borsteltje of vochtige doek schoon. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderkant van het steeltje. Snijd niet het hele steeltje eraf, want ook deze is eetbaar.
Voedingswaarde per 100 gram
Eiwit | 2.2 GRAM |
Smaak en toepassing
De eryngii heeft een schelpachtige smaak en verspreidt een geur van amandelen.