Witte beukenzwam
Deze witte beukenzwam groeit als een bundel, hebben lange, smallere toelopende stelen en halfronde hoedjes.
Bereidingswijze
Eet deze paddenstoel niet rauw. De beukenzwam kan in z'n geheel bereid worden. Kook (5-7 min), bak (2-4 min), gril (2-4 min), stoom (6 min) of smoor (10 min) ze, net als andere paddenstoelen, niet te lang, dan verliezen ze hun stevigheid en smaak.
Houdbaarheid
Witte beukenzwammen kan je het best verpakt en gekoeld bewaren. De paddenstoelen zijn tot 3 dagen houdbaar in een koelkast.
Schoonmaken
Snijd voor gebruik eerst een klein stukje van de onderkant af.
Voedingswaarde per 100 gram
Eiwit | 2.2 GRAM |
Smaak en toepassing
De witte beukenzwam is lichter van smaak dan de bruine. Het is niet aan te raden de beukenzwam rauw te nuttigen, omdat hij rauw erg bitter smaakt.