Witte champignons
Witte champignons zijn de meest bekende, meest gegeten en meest geteelde paddenstoelen in Nederland. Wij verkopen de champignons in verschillende maten: mini, fijn, middel en reuze.
Bereidingswijze
Champignons bereiden kan op tal van manieren. Je kunt ze koken (6 min), grillen (2-4 min), stomen (6 min) en roerbakken (2-4 min).
houdbaarheid
Witte champignons kan je het best verpakt en gekoeld bewaren. De witte champignons zijn 2 tot 3 dagen houdbaar in een koelkast.
schoonmaken
Champignons kun je voorzichtig schoonmaken met een borstel of met een vochtig keukenpapiertje. Was de champignons niet met water. Ze zuigen water op en zorgt voor smaakverlies. Snijdt vervolgens het onderste deel van de steel af en snij de champignons in plakjes of kwarten
voedingswaarde per 100 gram
Eiwit | 2.3 GRAM |
Smaak en toepassing
Champignons hebben een neutrale maar karakteristieke smaak en aroma.