Shiitake
Shiitake is een paddenstoel die oorspronkelijk komt uit Japan en China. De shiitake heeft een platte hoed die licht- tot donkerbruin van kleur is en wordt veelal gebruikt in de Aziatische keuken.
Bereidingswijze
De shiitake paddenstoel is het meest geschikt om te roerbakken (4-6 min), stoven (5 min) of grillen (4-6 min). Hij heeft sappig vruchtvlees en een bijzondere, kruidige, nootachtige smaak.
Houdbaarheid
Shiitake kan je het best verpakt en gekoeld bewaren. Shiitake kun je 5 tot 7 dagen bewaren in een koelkast.
Schoonmaken
Shiitake kun je voorzichtig schoonmaken met een borstel of met een vochtig keukenpapiertje. Was de paddenstoel niet met water. Ze zuigen water op en zorgt voor smaakverlies.
Voedingswaarde per 100 gram
Eiwit | 17.0 GRAM |
Smaak en toepassing
Shiitake heeft een kruidige, nootachtige smaak.
Recept